WE MOETEN DROMEN..

Geneesmiddelen (26/05/2020)
Technologieën (24/04/2020)
Testen (15/05/2020)
Algemeen (29/06/2021)

Mogelijke oplossingen?

 

 • Ook AED gebruikt UVC technologie

  In een vorig artikel hadden we het over Blue Ocean Robotics, die een zelf-desinfecterende robot gemaakt heeft om Corona-deeltjes te vernietigen op basis van UVC.

  Ook de firma AED uit Willebroek heeft een apparaat in de aanbieding dat eenzelfde functie heeft.
  AED wil toestellen met direct UVC-licht gebruiken om , niet alleen om het Corona virus te bestrijden, maar het helpt ook om terugkerende virussen (zoals griep), huisstofmijt, schimmels, bacteriën en andere micro-organismen te neutraliseren.

  In tegenstelling tot Blue Ocean Robotics zijn de toestellen van AED door hun prijs meer toegankelijk voor meerdere toepassingen.
  De technology is mogelijk in kantoor- en meeting ruimtes, ziekenhuizen, woonzorgcentra, wachtkamers, dokterspraktijken, openbaar vervoer, theaters, cinemazalen, supermarkten, receptieruimtes, horeca, retail, tankstations, ingerichte ruimtes om materialen of kledij te ontsmetten, en zelfs thuis.

  Net zoals de robot, mag dit apparaat niet in werking zijn als er mensen in de ruimtes vertoeven.

  Laatste aanpassing, dd 24/04/2020

 • Artsen onderzoeken longen van covid-19-patiënten op afstand dankzij UZA

  CoSys-lab, dat zijn onderzoekers gelinkt aan Flanders Make UAntwerpen en gespecialiseerd in geluidssignaalverwerking, maakten een stethoscoop waarbij artsen longonderzoek vanop afstand kunnen doen zonder rechtstreeks contact met de patiënt te hebben. Dus een gedigitaliseerde stethoscoop die constant op het lichaam van de patiënt blijft zitten en die is aangesloten op een computer in de spreekkamer van het medisch personeel.

  Een ander groot voordeel is, dat het systeem de artsen toelaat om de longgeluiden van de patiënten samen te beluisteren en hun gezondheid samen kunnen evalueren zonder dat deze artsen samen moeten zitten’. ‘Ze kunnen zelfs resultaten tijdens een bepaalde periode vergelijken en de vooruitgang van patiënten objectiever beoordelen.
  , zegt hoofdonderzoeker Jan Steckel.
  Het systeem heeft niet alleen het potentieel om te helpen tijdens de huidige covid-19-pandemie, maar verhoogt ook de diagnostische kwaliteit van longonderzoeken.’

  Een ander voordeel van deze oplossing is, dat dit bestaat uit goedkope en gemakkelijk in de handel verkrijgbare hardware, oa microfoons, kleine computers en geluidskaarten. Daarom is dit eenvoudig na te maken door IT mensen.
  Marc Engels, COO van Flanders Make kan dan ook aankondigen dat ‘Wanneer de tests in het UZA met succes voltooid zijn, zal het systeem als opensourceoplossing aangeboden worden om artsen over de hele wereld te helpen’.

  Weer een droom die snel moet uitkomen dus.


  Laatste aanpassing, dd 19/04/2020

 • Blue Ocean Robotics heeft een zelf-desinfecterende robot gemaakt.

  Blue Ocean Robotics, heeft tussen 2014 en 2017 prototypes gemaakt van deze robot en dit Deense Bedrijf heeft
  ondertussen 34.000.000 aan kapitaal aangetrokken.
  Verder leest U dat de waarde van dit bedrijf ondertussen al heel wat hoger ligt, deze Robot-bouwer heeft ook reeds meer dan 100 mensen in dienst.

  De robot wordt ondertussen in meer dan 40 landen (waaronder België!) gebruikt in de strijd tegen Corona!

  bekijk de site van deze firma hier

  Dit bedrijf wordt een Unicorn genoemd, dat is een bedrijf dat het potentieel heeft om meer dan 1.000.000.000 Dollar waard te zijn,
  voor ons is het duidelijk dat deze firma dat eigenlijk al waard is.Dit verhaal moet bij hoop komen, want op dit moment is een exemplaar, in een ziekenhuis in Geel, zijn kunsten al aan het bewijzen.
  Vernietigt deze robot echt alle Covid-19 deeltjes in een kamer?
  Of beter, laat ons dromen dat deze robot binnenkort in elke huiskamer staat, of misschien zit de technologie binnen enkele jaren zelfs in uw smartphone!

  Laatste aanpassing, dd 02/04/2020

 • Fablabs en universiteiten maken beademingstoestellen.

  Fablabs werden eerder genoemd voor het helpen bij het maken van 3D-geprinte mondmaskers en m.b.v. lasercutters maken ze ook gezichtsbeschermers.

  En nu zijn Studenten van de Vrije Universiteit Brussel aan het werken in hun FabLab aan een prototype van een beademingsmachine.
  Onmiddellijk kregen de studenten van allerlei automerken motoren van ruitenwissers om te testen.
  Uiteindelijk is er gekozen voor de stevigere DAF-trucks ruitenwissermotoren.
  DAF doneert deze motoren.
  De eerste 100 beademingsmachines gebaseerd op dit principe werden reeds gemaakt bij Audi Brussel.

  Eerder was er ook al spraken van het gebruik van duikmateriaal als beademingstoestel!

  Laatste aanpassing, dd 19/04/2020

 • Gezichtsmaskers in Fablabs


  • Vandaag als dokters een FFP3 masker hebben gaan ze dit 3 uur niet gebruiken na een bezoek bij een Covid-19 patiënt en daarna maken ze het terug steriel
  • Wat ook een manier is om mondmaskers terug properder te maken, is, het mondmasker na gebruik in een plastieken zak te steken (label met datum er op te plakken) en 5 a 7 dagen te laten liggen. Dr. Van Ranst zei dat dit "een oplossing" was.

  Maar beter is het om FFP3 op dit moment zo veel mogelijk te beschermen, daarom is het gebruik van gezichtsbeschermers aan te raden.

  Fablabs zoals in Erpe-Mere, Aalst, Lennik en Oostende zijn bezig met het maken van gelaatsschermen, door gebruik te maken van lasercutters.
  Behalve het beschermen van het mondmasker, beschermen ze het hele gezicht, niet in het minst, de ogen.
  Meer het maken van gezichtsbeschermers in Fablabs kan je hier lezen


  Laatste aanpassing, dd 23/03/2020

 • Kunnen 3D printers helpen in de strijd tegen Corona Covid-19? - deel 1

  De firma Copper3D beweert dat ze een ontwerp hebben om mondmaskers met een 3D printer te printen en ze geven ook gratis het STL bestand.

  We bekeken de mogelijkheden hier en we treden de "Naysayers" hier zeker niet bij, (de zeer gekende Naomi Wu - influencer zei dat dit fraude was),
  doch de firma heeft gekende referenties, en deze toepassing van 3D-printing heeft wel degelijk een goede toepassing


  De fabrikant van 3D-printmaterialen Copper3D heeft op 23/03/2020 een open-source STL digitaal bestand van een N95-gasmasker (dit is een Amerikaanse standaard equivalent aan FFP2) gepubliceerd dat men met een 3D printer kan maken en bescherming biedt tegen Corona Covid-19. Het doel van dit initiatief, Hack the Pandemic genaamd, is om fabrikanten en printdiensten te mobiliseren om deze maskers snel beschikbaar te maken om het gebrek aan N95-maskers (of FFP2) in de wereld aan te pakken en het werk van zorgverleners te vergemakkelijken.

  Copper3D beweert dat het NanoHack 3D-geprinte masker antimicrobieel, antiviraal, herbruikbaar en recyclebaar is! - en voegt eraan toe dat chirurgische maskers voor eenmalig gebruik en N95-ademhalingstoestellen een schadelijk effect op het ecosysteem zullen hebben. Het masker heeft een plat patroon om massale verzending over de hele wereld mogelijk te maken. Volgens het bedrijf bevat het een modulair filtersysteem voor fijne deeltjes met een materiaal dat gebruik maakt van koperen nanocomposiet waarvan bewezen is dat het virussen deactiveert. De NanoHack beschikt ook over een modulaire filtratieschijf die de luchtinlaat en deeltjesgrootte kan regelen.

  Copper3D heeft het digitale STL-bestand online gezet, zodat fabrikanten het kunnen afdrukken en aanbieden aan mensen die het nodig hebben. Het bedrijf zei dat er achter NanoHack veel R & D was met teams van wetenschappers en industriële ontwerpers in de VS en Chili, en het plaatste de originele patentaanvraagdocumenten online samen met de montage-instructies. De fabrikanten moeten de stukken 3D-printen met 20 procent vulling, zonder ondersteuning of vlotten.

  Copper3D.com - Hack the Pandemic STL Download Bestand! kan je hier downloaden!
  Bekijk hier de handleiding
  Opgelet dit is geen eindproduct en dus geen mondmasker op zich

  • Dit product kan je niet als DIY-project (Do-It-Yourself) bekijken, omdat er vandaag nog professionele apparatuur nodig is naast de 3D-printer, kan je ook best een 3D-scanner gebruiken
  • Je moet er oa ook voor zorgen dat je dit goed kan afdichten om bruikbaar te maken.
  • Naomi Wu zei dat dit product een scam is, omdat je de filter er zelf nog moet in steken en dat klopt! Maar er zijn vandaag zo weinig FFP3 mondmaskers en daarom zijn we van mening dat dit product gebruikt kan worden samen met een reeds gebruikt FFP3-masker
  • Na uw FFP3 masker meerdere keren te gebruiken is het mogelijk zo gecontamineerd dat je het beter zou wegsmijten..
   in een normale wereld wordt een FFP3-masker zelfs al na één keer weggesmeten, een filter van een masker recupereren is iets dat elke fabricant u zeker zal afraden.
  • MAAR: we zitten even niet in een normale wereld, dus de filter van een FFP3 masker kan zo goed als mogelijk gereinigd worden en in een 3D-herbruikbare pasvorm als dit gestoken worden.
  • De 3D-oplossing houdt de filter volgens ons langer steriel
  • Het beste zou zijn dat een dokter zijn hoofd laat scannen met een 3D-scanner en het masker dus echt op maat laat maken.


  Laatste aanpassing, dd 29/03/2020

 • Kunnen 3D printers helpen in de strijd tegen Corona Covid-19? - deel 2:

  Er is een speciale deurhendel, die je met een 3D printer kan maken en deze deurhendel zorgt ervoor dat je je handen niet hoeft te gebruiken, om de deur te openen, je kan de bestanden, die nodig zijn om deze deurhendel te printen, gratis op onderstaande website downloaden.

  Meer informatie staat hier.

  Hier kan je gratis verschillende versies en de STL bestanden vinden.

  Laatste aanpassing, dd 25/03/2020

 • Laatste aanpassing, dd 01/01/1970

 • Disclaimer

  Vermelde merken zijn geen sponsors, deze werden enkel vermeld omdat ze zich inzetten en gratis zaken aanbieden om het iedereen aangenamer te maken.
  Wij wensen iedereen het allerbeste in deze tijden, blijf-in-uw-kot.be #samentegencorona.

  Laatste aanpassing, dd 15/03/2020

 • Dank U

  Dank aan al het verplegend personeel, alle dokters, speciale vermelding voor Dr. Marc Van Ranst en iedereen die actief helpt een halt toe te roepen aan deze crisis.

  Ook U bent bedankt, indien U de basis-regels geregeld naleest en deze elke dag beter wil toepassen.

  Applaus!Elke dag om 20:00 wordt er geapplaudisseerd voor het verplegend personeel en dat zou u ook moeten doen, wel altijd voldoende afstand houden en met propere handen applaudisseren, aub.
  Steun ons verpleegpersoneel


  Laatste aanpassing, dd 15/03/2020 • Bekijk hier ook onze voorzorgsmaatregelen, deze worden geregeld aangepast en U wordt verzocht deze geregeld terug te lezen en evenees onze filmpjes te bekijken EN elke keer zou u moeten proberen deze beter toe te passen, want geef toe ..
  hoe lang wast U uw handen eigenlijk echt?
  En neemt U echt wel voldoende afstand?

  Laatste aanpassing, dd 15/03/2020Lees volgende artikelen.