WE MOETEN DROMEN..

Geneesmiddelen (26/05/2020)
Technologieën (24/04/2020)
Testen (15/05/2020)
Algemeen (29/06/2021)

Mogelijke oplossingen?

 

 • Covid-19 mogelijk niet in China ontstaan? (+interview)

  Op monsters die genomen werden op 27 december van een man in Frankrijk, ene Amirouche Hammar, werden op 3 mei 2020 testen gedaan.
  Daaruit blijkt dat Amirouche op 27 december 2019 dus, reeds Corona Covid-19 had!
  De man had toen last van een longziekte en vandaag werden er testen gedaan op monsters van 24 mensen die eerder longziektes hadden en zo zijn ze tot deze nieuwe ontwikkeling gekomen.

  Amirouche Hammar is uiteraard ook verbaasd, maar vertelde wel dat hij 14 dagen heel ziek geweest was en dat ook zijn kinderen ziek geweest zijn einde december.

  Aangezien de eerste Corona patiënten in Frankrijk pas ontdekt werden in Januari en het allereerste geval van Covid-19 in China, 4 dagen later dan 27 december, op 31 december dus, pas ontdekt werd, kan dit betekenen dat het virus niet uit Wuhan komt, maar mogelijk elders ontstaan is!

  Deze verklaringen komen niet zo maar van een man die juist terug komt van een Covid-feestje, neen! Dit verhaal wordt bevestigd door professor Yves Cohen, een Franse chef van intensieve zorgen van meerdere ziekenhuizen in Parijs.

  Wat ook merkwaardig is, is het feit dat deze man heel beperkt sociale contacten onderhoudt en zo goed als niet op reis gaat.
  Snel werd er dan naar zijn vrouw gekeken die blijkt in een supermarkt te werken die naast een sushi-winkel gevestigd is.

  Verder is ook aangetoond dat de eerste patiënten in Italië er ook al eerder waren dan wat er tot nu toe in het nieuws verteld werd.

  Dus als wetenschappers zeggen dat ze weinig over het virus weten, zou dat in werkelijkheid zelfs nog minder kunnen zijn dan wat ze tot vandaag vermoeden.

  Bekijk hier het interview met Amirouche Hammar (Frans)

  Bekijk hier het interview op CNN met Amirouche Hammar (Engels)

  Aangemaakt 04/05/2020

  Laatste aanpassing, dd 15/05/2020

 • VUB schakelt robot in om 1000 coronatesten extra per dag te analyseren

  Het VIB-VUB centrum voor Structurele Biologie stelt haar KingFisher robot ter beschikking om het hoofd te helpen bieden aan de huidige COVID crisis. Het ultramoderne toestel laat toe om razendsnel grote hoeveelheid stalen te testen op de aanwezigheid van het SARS-CoV2 virus. 96 verschillende uitstrijkjes die genomen werden uit de neus- of de keelholte van vermoedelijke dragers kunnen in parallel in minder dan 3 uur behandeld worden, of 1000 bijkomende testen per dag.

  In België zijn maar een tiental ultramoderne Kingfisher robots voorhanden. Eén van deze toestellen wordt onder normale omstandigheden dagdagelijks gebruikt binnen het Labo voor Structurele Biologie verbonden aan VUB en VIB. Daar werd dit geavanceerd toestel vorige week weggehaald en ter beschikking gesteld om de testcapaciteit in het kader van de coronacrisis op te voeren.

  Hiermee reageert het onderzoekscentrum positief op de oproep van Minister Philippe De Backer naar expertise en infrastructuur bij de Belgische universiteiten en onderzoeksinstellingen om de testcapaciteit voor het SARS-CoV2 virus gevoelig uit te breiden. De robot werd verhuisd naar UCB in Brain-l Alleud waar één van de drie nieuwe gecentraliseerde testcentra wordt opgericht.

  Laatste aanpassing, dd 20/04/2020

 • Roche ontwikkelt nieuwe serologische test om COVID-19-antilichamen te detecteren.

  “Na de lancering van onze grootschalige PCR-test om actieve infecties met de ziekte op te sporen medio maart, zullen we begin mei een nieuwe antilichaamtest introduceren”, Severin Schwan, CEO Roche Group.

  Roche kondigt vandaag de ontwikkeling en lancering van zijn serologische test Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 aan om antilichamen te detecteren bij mensen die zijn blootgesteld aan het Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2), het virus dat de COVID-19-ziekte veroorzaakt.

  Antilichaamtests zijn essentieel om personen te helpen identificeren die besmet zijn met het SARS-CoV-2-virus, vooral diegenen die wel besmet werden, maar geen symptomen vertoonden1. Bovendien kan de test een prioritaire screening ondersteunen van risicogroepen zoals gezondheidswerkers die misschien al een zekere immuniteit hebben ontwikkeld en hun werk kunnen voortzetten of hervatten. Als we meer inzicht hebben in de immuniteit voor COVID-19, zou dat ook kunnen helpen om de samenleving sneller te normaliseren.

  De Elecsys Anti-SARS-CoV-2-immunoassay² is een in-vitrotest waarbij menselijk serum en plasma uit een bloedstaal worden gehaald om antilichamen op te sporen en de immuunreactie van het lichaam op SARS-CoV-2 te bepalen. De test is inzetbaar in epidemiologisch onderzoek om de verspreiding van de ziekte beter te begrijpen en kan ook in combinatie met moleculaire tests worden gebruikt als hulpmiddel bij de diagnose van vermoedelijke COVID-19-patiënten. Ziekenhuizen en referentielaboratoria kunnen de test uitvoeren op de cobas e analysers van Roche, die in vele Belgische laboratoria geïnstalleerd zijn.

  Roche streeft ernaar om de antilichaamtest begin mei beschikbaar te maken in landen die de CE-markering aanvaarden, waaronder België. Roche plant op globaal niveau een versnelde verhoging van de maandelijkse productie tot vele miljoenen tests tegen juni en zal de productie zo snel mogelijk verder opschalen.

  Elke betrouwbare test op de markt is welgekomen voor gezondheidszorgsystemen om ons te helpen deze pandemie te overwinnen. Roche zet zich ten volle in om de wereldwijde aanpak van de COVID-19-pandemie te ondersteunen en werkt daarom nauw samen met de Belgische gezondheidsautoriteiten om te zorgen voor een snelle beschikbaarheid van en toegang tot betrouwbare, hoogwaardige tests die essentieel zijn voor het gezondheidszorgsysteem.

  De antilichaamtest is een belangrijke volgende stap in de strijd tegen COVID-19.

  Alle handelsmerken die in dit bericht worden gebruikt of vermeld, zijn wettelijk beschermd.

  Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Roche Diagnostics Belgium: vilvoorde.reputationmanagement@roche.com – Christel Van Weert – 0474 652547

  Laatste aanpassing, dd 19/04/2020

 • Elektronisch toestel van ID Now

  ID Now is een elektronisch toestel dat een test kan uitvoeren en op 5 minuten kan zeggen of u positief bent op Covid-19 (Volgens dr.Herman Goossens is dit een veelbelovende test om bij de huisdokter te laten uitvoeren).

  Laatste aanpassing, dd 29/03/2020

 • Immuniteitstest UZ Leuven

  Er komt ook een immuniteitstest, deze test is goed om te zien of je nu een weerstand tegen het virus hebt opgebouwd.
  De test wordt op dit moment nog getest in het UZ Leuven, eens op de markt, zal deze 10 euro kosten.

  Verder is het ook een feit dat er in Wallonie een drive-in test uitgevoerd wordt bij het betreden van het ziekenhuis.

  Laatste aanpassing, dd 29/03/2020

 • Waals bedrijf maakt een Corona Covid-19 test en er is een immuniteits-test verkrijgbaar.

  Alweer, mogen we dromen dat we op de goede weg zijn, een Belgisch bedrijf in Wallonië heeft een Corona Covid-19 test gemaakt.
  De test van het Waalse bedrijf is een zogenaamde Antigeen-test, deze test spoort deeltjes op aan de oppervlakte.
  Het voordeel van deze test is dat je binnen de 15 minuten een resultaat hebt.

  Viroloog Marc Van Ranst wil echter wel benadrukken, dat deze test heel goed is om de positieven er uit te halen, maar de negatieve testen zijn niet altijd even betrouwbaar.
  dus als de test postitief is, dan heb je Corona Covid-19, is de test negatief, dan is er nog steeds volgende test nodig om zeker te zijn.

  Als men zeker wil zijn van een negatieve test, dan moet er nog een extra uitbgebreide RNA RT-PCR-test gebeuren, die het erfelijk materiaal opspoort, maar deze test is veel duurder en duurt langer.

  Op de vraag of deze test snel in de apotheker in uw buurt zal liggen, was het antwoord van Marc Van Ranst duidelijk: "ik hoop van niet!"
  Er is volgens Van Ranst een verschil tussen een sneltest en een zelftest, het vergt toch wel wat kennis om deze test juist uit te voeren.Het is wel perfect om in ziekenhuizen te gebruiken, iemand die positief test op Corona Covid-19 zal zo onmiddellijk de juiste behandeling kunnen krijgen.
  De test zal heel binnenkort al in Brusselse ziekenhuizen gebruikt worden en later uiteraard in andere ziekenhuizen.

  het ook een feit dat er in Wallonië een drive-in test uitgevoerd wordt bij het betreden van het ziekenhuis.

  Laatste aanpassing, dd 29/03/2020

 • Laatste aanpassing, dd 01/01/1970

 • Disclaimer

  Vermelde merken zijn geen sponsors, deze werden enkel vermeld omdat ze zich inzetten en gratis zaken aanbieden om het iedereen aangenamer te maken.
  Wij wensen iedereen het allerbeste in deze tijden, blijf-in-uw-kot.be #samentegencorona.

  Laatste aanpassing, dd 15/03/2020

 • Dank U

  Dank aan al het verplegend personeel, alle dokters, speciale vermelding voor Dr. Marc Van Ranst en iedereen die actief helpt een halt toe te roepen aan deze crisis.

  Ook U bent bedankt, indien U de basis-regels geregeld naleest en deze elke dag beter wil toepassen.

  Applaus!Elke dag om 20:00 wordt er geapplaudisseerd voor het verplegend personeel en dat zou u ook moeten doen, wel altijd voldoende afstand houden en met propere handen applaudisseren, aub.
  Steun ons verpleegpersoneel


  Laatste aanpassing, dd 15/03/2020 • Bekijk hier ook onze voorzorgsmaatregelen, deze worden geregeld aangepast en U wordt verzocht deze geregeld terug te lezen en evenees onze filmpjes te bekijken EN elke keer zou u moeten proberen deze beter toe te passen, want geef toe ..
  hoe lang wast U uw handen eigenlijk echt?
  En neemt U echt wel voldoende afstand?

  Laatste aanpassing, dd 15/03/2020Lees volgende artikelen.